Pooštreni propisi za rad taksista

Bez autora
Sep 21 2011

Skupština Beograda usvojila je danas odluku prema kojoj taksista može da izgubi dozvolu u slučaju da ne poštuje propisani cenovnik. Nove norme u toj oblasti su i uvođenje motora "evro četiri". Taksi preduzetnicima odnosno taksi firmama izričito je zabranjeno da izdaju svoje table, brojeve i identifikovane oznake neregularnim taksistima i to će se strogo kažnjavati.Beogradski taksisti biće u obavezi i da u vozila u kojima prevoze građane ugrade klima uređaje. Prema usvojenoj Odluci o auto-taksi prevozu, taksi krovna oznaka se ne sme davati na korišćenje osobi koja nema dozvolu za obavljanje te delatnosti, jer je za to predviđeno trajno ili privremeno oduzimanje dozvole za rad.

Pooštreni propisi za rad taksistaSkupština Beograda usvojila je danas odluku prema kojoj taksista može da izgubi dozvolu u slučaju da ne poštuje propisani cenovnik.

"Nove norme u toj oblasti su i uvođenje motora 'evro četiri'. Taksi preduzetnicima odnosno taksi firmama izričito je zabranjeno da izdaju svoje table, brojeve i identifikovane oznake neregularnim taksistima i to će se strogo kažnjavati", rekao je član Gradskog veća Dejan Mali.

Beogradski taksisti biće u obavezi i da u vozila u kojima prevoze građane ugrade klima uređaje.

Prema usvojenoj Odluci o auto-taksi prevozu, taksi krovna oznaka se ne sme davati na korišćenje osobi koja nema dozvolu za obavljanje te delatnosti, jer je za to predviđeno trajno ili privremeno oduzimanje dozvole za rad.

Taksi vozila moraju biti propisno obeležena, što podrazumeva i registarsku oznaku "TX", a taksi prevoz biće definisan kao pretežna delatnost.

Cenovnik u vozilima mora biti istaknut na vidljivo mesto, a fiskalni račun se izdaje u skladu sa taksimetrom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik